Patientinformation

Trygg vård när du behöver hjälp

Professionell vård, kontinuitet och tillgänglighet

Ditt behov är alltid i centrum för oss så om du har sömnproblem, känner dig orolig, kanske går igenom en kris eller har behov av att göra en neuropsykiatrisk utredning ser vi till att du får kontakt med oss så snabbt som möjligt. Du väljer själv om du vill boka tid online eller komma till vår mottagning i Stockholm. Våra ledord är professionell vård, kontinuitet och tillgänglighet. 

Snabb kontakt med våra specialister

Du söker till oss genom att kontakta oss via vårt kontaktformulär på webben, via telefon eller boka direkt i vår app Aidera Psykiatri. Du behöver ingen remiss för att söka till oss. 

Vad kostar det?

Aidera Psykiatri är en helt privat mottagning vilket gör att våra priser inte är subventionerade. Se över din hemförsäkring eller andra försäkringar via till exempel fackförbund eller annan försäkring om du har möjlighet till ekonomiskt stöd därifrån. Till vår prislista.

Hur går en utredning till?

Vi kan hjälpa er med att komma igång med en neuropsykiatrisk utredning eller skolpedagogisk utredning direkt, utan att stå i kö. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss och boka tid på vår psykiatriska mottagning i Stockholm. 

Neuropsykiatrisk utredning

UTREDNINGSFÖRFARANDE:
  • Utredningen görs i samband med ett antal besök där vissa besök förutsätter en obligatorisk fysisk närvaro på mottagningen. Andra kan med fördel genomföras online, som videosamtal.
  • Vanligtvis är utredningen uppdelad på fyra till sju dagar, med en total aktiv besökstid på cirka åtta till tio timmar. 
  • Vid utredningen av barn ser vi gärna att båda föräldrarna är med vid minst ett av besöken.
  • Utredningens upplägg kan anpassas efter långresande.
  • Hela processen, från första besöket till att utredningen är klar, tar vanligtvis fem till sex veckor. 
  • Du utreds i första hand av läkare och psykolog.
EXEMPEL PÅ NEUROPSYKIATRISKA DIAGNOSER:
  • Autismspektrumsstörningar inklusive autism
  • AD/HD (attention-deficit/hyperactivity-disorder) – en störning i koncentration och uppmärksamhet med eller utan överaktivitet/impulsivitet
  • Tics/Tourettes syndrom
  • Utvecklingsstörning av olika grad

Om du vill veta mer är du välkommen att boka tid på vår psykiatriska mottagning. Du kan läsa mer om vår tjänst Neuropsykiatrisk utredning här.

Skolpedagogisk utredning

Det går att söka till oss var man än bor i Sverige, men det kräver en till två resor till Stockholm för att göra hela utredningsförfarandet. Om du inte bor i Stockholm kommer vi se till att du får ditt läkar- och psykologbesök samma dag. Den sammantagna utredningstiden tar cirka fyra veckor. Vi kan även erbjuda ett utredningspaket där vi bokar hela din familj på ett hotell på Arlandaområdet för att göra utredningsförfarandet så enkelt och smidigt som möjligt. 

UTREDNINGSFÖRFARANDE:

Utredningsförfarandet påminner om en neuropsykiatrisk utredning men är utvidgat med logoped, arbetsterapeut samt mer omfattande stöd till föräldrar och barn samt en mer omfattande åtgärdsplan till skolan med inkluderad uppföljning. Om du vill veta mer är du välkommen att boka tid på vår psykiatriska mottagning. Du kan läsa mer om vår tjänst skolpedagogisk utredning här.

Ladda ner vår app

Klicka på en av ikonerna nedan för att ladda ner Aidera Psykiatri appen. Den är kostnadsfri. I appen kan du enkelt och snabbt boka in ett besök med en av våra specialister.