Om Aidera Psykiatri

Individanpassad vård

Vi som arbetar på Aidera Psykiatri är legitimerade läkare och specialister inom psykiatri samt psykologer och psykoterapeuter. Professionell vård, kontinuitet och tillgänglighet är våra ledord. Vi vet att vårdköerna idag är väldigt långa men om du mår dåligt tycker vi att det är viktigt att du snabbt kan få en tid hos en av våra specialister och få individuell vård. 

Ditt behov är alltid i centrum för oss så om du har sömnproblem, känner dig orolig, kanske går igenom en kris eller har behov av att göra en neuropsykiatrisk utredning ser vi till att du får kontakt med oss så snabbt som möjligt. Du väljer själv om du vill boka tid online eller komma på vår mottagning i Stockholm.

Aidera kommer från det franska ordet aider som betyder att hjälpa. Vi anser att det är varje människas rättighet att få tillgång till modern och evidensbaserad psykiatrisk vård.

Enkelt att boka ett möte

Aidera Psykiatri är en privat öppenvårdspsykiatrisk mottagning. Vi finns här för dig som lider av psykisk ohälsa. Vi erbjuder individanpassad vård både online samt på vår mottagning i Stockholm. 

Lira Damirova, leg. specialistläkare

Lira Wegner

Lira Wegner är en av grundarna till Aidera Psykiatri AB. Hon är legitimerad läkare och specialist inom vuxenpsykiatri, med svensk läkarlegitimation. Lira har stor erfarenhet inom behandling av patienter med svåra funktionsnedsättningar såsom akuta och kroniska psykoser, Aspergers syndrom, autismspektrumstörning och organiska hjärnskador. Hon har även arbetserfarenhet inom rättspsykiatri och samarbete med frivården samt kriminalvården. Lira har även god kunskap och kompetens inom beteende- och personlighetsstörningar. 

Med omfattande arbetserfarenhet inom hälso- och sjukvården växte insikten fram att det finns ett stort behov av evidensbaserad och individanpassad psykiatrisk vård i Sverige. På Aidera Psykiatri arbetar vi enligt det svenska sjukvårdssystemet och enligt socialstyrelsens regler. Ett stort problem i vårt samhälle är att vårdköerna idag är väldigt långa. Alla ska kunna få tillgång till snabb professionell hjälp inom vården när man mår dåligt. Det är svårt att behöva vänta länge på att få hjälp när man mår dåligt, det vill vi ändra på och erbjuder därför besök både online samt på vår psykiatriska mottagning i Danderyd. Mer om vår verksamhet kan du läsa här.

Vi har fått äran att hjälpa tusentals patienter till ett mer välmående liv och är otroligt glada över att 9 av 10 är mycket nöjda med både resultatet och med vårt bemötande. För oss på Aidera Psykiatri är det otroligt viktigt att alltid bemöta dig som kund med både värme och professionalitet. Några av våra kundröster hittar du här.

 

Våra medarbetare

Ulf Wahlgren är utbildad beteendevetare med fördjupning inom psykologi, pedagogik, ledarskap samt kriminologi och arbetar som KTB-terapeut. I över 25 år har Ulf träffat och arbetat med människor som lider av psykisk ohälsa som depression, ångest, tvångstankar, relation och livsstilsproblem och missbruk.

Ulf är en väldigt uppskattad terapeut och tar emot dig på vår mottagning, online samt gör hembesök. Terapiformen beslutas genom en individuell bedömning utifrån dina symtom, behov och livssituation. På vår klinik samarbetar Ulf dessutom med våra psykiatriker och erbjuder även anhörigstöd.

Mer information om samtalsterapi hittar du här.

 

Camilla Lundberg är vår koordinator och den person du ofta först får prata med när du kontaktar oss på Aidera Psykiatri.

Camilla arbetar även  som social rådgivare då hon har lång livserfarenhet inom medberoende. Du kan boka in tid med Camilla för samtal om din livssituation inom relationsproblem eller medberoendeproblematik. 

För mer information, kontakta oss och boka tid.

Marina Arwand

Marina Arwand är utbildad idrottslärare och arbetar som livscoach med inriktning på träning och kost. Marina hjälper dig som går igenom en behandling och rehabilitering vad gäller bl.a. utmattningssyndrom, ångest, stress eller ätstörningar där aktivering och kost blir en viktig del av din rehabilitering. 

Mer information om beteendeförändring gällande livsstil, kostrådgivning och Marinas tjänster hittar du här.

Vi samarbetar med ett flertal externa vårdgivare, försäkringsbolag, företagshälsovården m.fl. Samt bistår familjeläkare och företagshälsovården med kompetensutveckling och rådgivning.