körkortsmottagning

Få hjälp med läkarintyg på vår körkortsmottagning

På vår körkortsmottagning kan du få hjälp med läkarintyg för att få tillbaka ditt körkort eller för att behålla ditt nuvarande körkort vid rattonykterhet alkohol/droger. Provtagning för urin och blodprov sker på ackrediterade laboratorier.  Läkarintyg utfärdas av läkare, specialister inom vuxenpsykiatri.

Om du har fått ditt körkort återkallat på grund av rattonykterhet har du möjlighet att ansöka om körkort med villkor om alkolås i stället för att ta spärrtiden på ditt körkort.

I vissa fall kan du uppmanas av Transportstyrelsen att inkomma med läkarintyg p.g.a. att du har en kronisk psykisk sjukdom eller ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Genom vår körkortsmottagning på Aidera Psykiatri kan vi erbjuda dig professionell hjälp med ditt läkarintyg.

Transportstyrelsen och körkortsinnehav

På Transportstyrelsens hemsida kan du läsa mer om du uppfyller de medicinska kraven för körkortsinnehav. Till Transportstyrelsens sida

Har du fått ett föreläggande  av Transportstyrelsen? Kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär, ring oss eller skicka ett meddelande via vår meddelandefunktion i vår app. 

Genom vår körkortsmottagning kan vi hjälpa dig och ge dig mer information om hur våra provtagningsrutiner fungerar. Eftersom varje fall är unikt kommer hela processen utformas helt i enighet med de krav som står i föreläggandet.

Få hjälp med läkarintyg. Körkortsmottagning

Fakta om körkortsmottagning och läkarintyg

  • Läkarintyg utfärdas av läkare, specialister inom vuxenpsykiatri
  • Provtagning för urin och blodprov sker på ackrediterade laboratorier
  • Du kan ansöka om körkort med villkor om alkolås
  •  För vissa kroniska psykiska sjukdomar eller neuropsykiatriska funktionshinder krävs ett läkarintyg

Ladda ner vår app

Få hjälp oavsett var du befinner dig. Kommunicera med oss och boka tid med en av våra specialister genom vår app. Du kan boka tid på vår mottagning eller online.