ISTDP-orienterad behandling

En affektfokuserad psykoterapimetod

Aidera Psykiatri kan nu erbjuda ISTDP–orienterad behandling. Det är en modern affektfokuserad psykoterapimetod. Under behandlingen har vi fokus på dina känslor eller frånvaron av dina känslor. Tankar, känslor och ångestsymtom som ställer till det i vardagen är i fokus under behandlingen. 

ISTDP står för Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy.

Vad innebär behandlingen?

Under behandlingen kommer vår terapeut att hjälpa dig att fokusera på dina känslor. Syftet är att du skapar en bättre självkunskap och att du utvecklar acceptans både i relation till dig själv och andra. Vår terapeut arbetar med att ge dig strategier för att hantera det som är jobbigt och hjälpa dig få bättre kontakt med dina känslor. Behandlingen anpassas utifrån dina behov och önskemål. 

Dina känslor bär på viktig information alltså en hjälp på vägen för att du ska få möjlighet att uppleva och utrycka dem. Behandlingen är ett gemensamt undersökande av medvetna och omedvetna känslor. 

Kontakta oss och boka tid på vår mottagning i Danderyd, Stockholm eller online. 

ISTDP-orienterad behandling

Fakta om ISTDP - orienterad behandling

  • En modern affektfokuserad psykoterapimetod
  • Fokus är på dina känslor eller frånvaron av dina känslor 
  • Syftet är att du skapar en bättre självkunskap och utvecklar acceptans både i relation till dig själv och andra

Ladda ner vår app

Med vår app kan du som är 18 år och äldre få hjälp med diagnostisering, bedömning, terapi och behandling av våra läkare och psykologer via videosamtal, oavsett var du befinner dig. Du kan själv boka dina tider, kommunicera med oss samt bestämma om du vill träffa vår specialist på vår mottagning eller digitalt via videosamtal