bipolär sjukdom

Få rätt hjälp om du har bipolär sjukdom

Hos oss på Aidera Psykiatri kan du få hjälp med att hitta rätt behandlingsalternativ om du har bipolär sjukdom. Du kan boka tid på vår privata psykiatriska mottagning i Stockholm eller online.

Bipolär sjukdom är en affektiv sjukdom och innebär att du har olika perioder av mani och depression. Ordet bi betyder två på latin. Vid bipolär sjukdom svänger humöret mellan två motpoler. Under de maniska perioderna kan du känna dig överdrivet upprymd och energisk, medan du känner motsatsen vid depression.  

Hur vet man då om man har bipolär sjukdom? Om du känner igen dig i symtom som exempelvis överdrivet energisk och upprymd, överaktiv och med extremt stort självförtroende kan det innebära att du är inne i en manisk period. Om du är inne i en depression är symtomen oftast ångest, skuldkänslor, koncentrationssvårigheter, känslor av tomhet, förtvivlan eller ilska.

Behandling av bipolär sjukdom

Det är viktigt att du får professionell hjälp om du har bipolär sjukdom. Det finns både stöd och behandling för att bli bättre. Men vilken behandling man väljer beror på vilken form av bipolär sjukdom du lider av och hur svår den är.

Även anhöriga påverkas när någon de är nära och älskar mår dåligt och har drabbats av bipolär sjukdom . Läs mer om hur du som anhörig kan få stöd från oss.

På Aidera Psykiatri kan du få hjälp genom att snabbt få träffa en av våra specialister  inom psykiatri. Boka en tid på vår mottagning i Stockholm eller online.

Fakta om bipolär sjukdom

  • Bipolär sjukdom innebär att man har olika perioder av mani och depression
  • Skillnaden mellan dessa humörsvängningar kan vara mycket stor
  • Det finns olika typer av bipolär sjukdom; typ 1 och typ 2
  • Bipolär sjukdom typ 1 är den mest kända varianten av sjukdomen, och kallades tidigare för manodepressiv sjukdom
  • En lindrigare form av mani kallas för hypomani
Bipolär Sjukdom

Ladda ner vår app

Klicka på en av ikonerna nedan för att ladda ner Aidera Psykiatri appen. Den är kostnadsfri. I appen kan du enkelt och snabbt boka in ett besök med en av våra specialister.